Ai­ka­kaus­leh­tien taitto

Sisältötoimiston yrittäjänä kerron usein siitä millaisia sisältöjä tuotan eri kanaviin. Vähemmälle huomiolle on jäänyt toinen vahva osaamisalueeni – lehtien taitto. Taittotyö tuo mukavaa vaihtelua markkinointi- ja viestintätoimeksiantojeni keskellä.

 

Ennen yrittäjyyttäni työskentelin Otavamediassa tietokonelehti Enterin AD:na ja Tekniikan Maailma -lehden graafikkona. Vastuullani oli Enterissä lehden visuaalinen ilme, taittopohjien luominen ja ylläpito, kuvien käsittely ja lehden toimittaminen painoon. Tekniikan Maailmassa työskentelin osana kolmihenkistä taittotiimiä. Toimitusprosessia helpotti (ja ajoittain myös hankaloitti) käytössä ollut toimitusjärjestelmä WoodWing.

 

Enterissä ja Tekniikan Maailmassa työskennellessäni taittaminen ei vielä ollut niin tiukkaan konseptoitua kuin se tyypillisesti lehdissä nykyisin on. Esimerkiksi laajojen reportaasien taittaminen vaati graafikolta visuaalisesti näyttävän kokonaisuuden rakentamista luettavuuden ehdoilla. Nykyisessä mallissa teksti juoksutetaan sille varattuihin paikkoihin ja kuvat pudotetaan vakiopaikoilleen. Prosessi kyllä nopeuttaa taittotyötä mutta toki lehdestä tulee myös staattisemman näköinen.

 

Tällä hetkellä toimin AD:na A-lehtien kustantamassa Tuulilasi-lehdessä, joka pääsi juuri kunnioitettavaan 60 vuoden ikään. Ohessa juhlanumeron kansi, johon upotimme juhlan kunniaksi pienen kepposen – Kupla on aidon näköisestä ulkomuodostaan huolimatta pienoismalli. 😉

 

Ota yhteyttä, jos tarvitset lehdellesi taittajaa tai sen ulkoasulle uudistajaa!

05.10.2023
#sisallontuotanto
Minna Akiola
minna@akiolamedia.fi

A-lehdet Oy ja Otavamedia Oy